Over mij

portret480.png

Ik vind het fantastisch om te leren. Mijn leven lang heb ik al het geluk de kans te hebben dat te doen. Ik dank al mijn leraren en iedereen die het mogelijk heeft gemaakt dat ik steeds verder kan groeien.

Mijn werk heeft een stevige academische basis dankzij mijn master Engelse en Zweedse taal- en letterkunde (universiteiten van Gent & Stockholm), master journalistiek (Erasmushogeschool Brussel) en master conflict & development (UGent).

Daarnaast heb ik een brede training om mensen te mentoren op weg naar een bezield leven:

- de Corepower methode voor persoonlijk leiderschap (master-teacher)

- permacultuur ontwerp (Permacultuur Ontwerp Cursus in het Voedselbos in Belgie en People & Permaculture Ontwerp Cursus bij Looby Macnamara in Engeland)

- wildernis solo's (oa een sacred passage & advanced awareness training bij John P. Milton in de VS)

- sjamanistische training, met een focus op Noordwest-Europa (bij Linda Wormhoudt, basisopleiding, vrouw van de wegen en rouwvrouw)

- chi kung, met een focus op healing (standing like a tree traditie, bij Cosima Scheuten)

- kennis van de tarot (Felice Derkinderen)

- School of Myth (dr. Martin Shaw, Engeland, 2018)

Als schrijver ben ik altijd betrokken geweest. Het hoogtepunt van mijn korte journalistieke carriere was een reis van twee maanden lang door Centraal-Amerika met als doel verslag uitbrengen van de vooruitgang van de millenniumdoelen. Ik ben allround non-fictie schrijver en ben betrokken geweest bij verschillende boekprojecten als copywriter, eindredacteur of vertaler. (oa 'Persona non Grata', 'CorepowerZelfsturing vanuit je Kern'. 'Trauma in Organisaties', 'Permacultuur in je persoonlijke & sociale leven'...) Als dichter maak ik deel uit van de Amsterdamse Myths and Music community waarmee ik maandelijks optreed.  In 2017 heb ik vier maanden doorgebracht boven de poolcirkel in het gebied van de inheemse Sami, met een reeks Arctische gedichten als resultaat. Mijn blog 'Why Wild' is een verkenning van hedendaagse uitingen van wildheid en creatieve, opbouwende manieren van leven.

Ik begon op een informele manier met het begeleiden van groepen als tiener, onder meer met de coordinatie van acties rond bootvluchtelingen voor Amnesty International en het begeleiden van sessies improvisatietheater. Als Leaves of Lien heb ik diverse mensen doorheen Europa begeleid sinds 2012. Ik begeleid jaarlijks wildernis solo's, heb permacultuurcursussen gegeven met een sociale focus op verschillende plekken (Schweibenalp ecovillage CH, Rotterdam stadscursussen NL, …) en heb ervaring opgebouwd als natuurverbinder en gemeenschapsbouwer via het 8 shields model (op en buiten de Art of Mentoring, VK).

Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten, zij het in Nederland waar ik momenteel woon, in Belgie waar mijn wortels liggen, in Scandiniavie waar mijn ziel danst, in het VK waar ik graag kom, of elders op deze prachtige planeet.