WILDERNIS SOLO

Een wildernis solo is een hedendaagse vertaling van het oeroude ritueel van de vision quest, dat in alle hoeken van de wereld gehouden werd. Oorspronkelijk was het een overgangsritueel van jeugd naar volwassenheid. Jongeren trokken weg van hun gemeenschap op zoek naar hun visie voor dit leven, hun geschenk aan hun volk. Vandaag missen we een dergelijke rituele tijd van reflectie, wat veel mensen op een pad brengt dat niet dat van hun is. Een wildernis solo kan je helpen (meer) helderheid te krijgen over wat voor jou essentieel is.

Alleen in de wildernis. Enkel met jezelf en de natuur als gezelschap. Je brengt drie dagen en drie nachten door op een plek die je zelf kiest. Met zo weinig mogelijk impulsen en afleiding van buitenaf. Tijdens deze periode vast je en zit je met je intentie. Met niet meer dan het hoogst noodzakelijke in je rugzak. Om jezelf de kans te geven er helemaal te zijn.

Een solo kan je op elk moment doen. Het meest geschikt zijn cruciale periodes  of sleutelmomenten in je leven. Dit kan gaan om het markeren van een nieuwe levensfase of een andere vorm van transformatie. Met de natuur als oergids is de kans groot dat je helderheid en innerlijke kracht vindt, dat je persoonlijke ontwikkeling en je spiritualiteit een boost krijgen.

moonflower canyon meditation.jpg
Een lang gebed
— Solo deelnemer
base camp 480.jpg

Midzomer in de Pyreneeën

Ons sologebied ligt in de Catalaanse Pyreneeën. Het basiskamp El Manau, dat we in die periode helemaal voor onszelf hebben, ligt op een paar kilometer van het Franse dorpje Nohèdes, op zestig kilometer van Perpignan. Volgens de overlevering is dit de plek waar Noah met zijn ark aan land is gegaan. Dit verklaart de enorme diversiteit aan planten, dieren, en elementwezens in de regio. De vorm van de ark tekent zich tot op vandaag af in een van de rotstoppen. Ook de diversiteit aan soloplekken in het landschap is groot; van een mogelijke zit op de top van de berg of onder een boom in de vallei tot aan de oever van een helder bergstroompje.

Begeleiding: Lien De Coster & Katrien Deboutte

Data: 21-29 juni 

Prijzen: 700 euro (er is een budgetplek van 500 euro beschikbaar)

Foto: Miet Van Hee

DSC00262.JPG

Vrouwensolo in Zweden

Ons sologebied ligt in zuidwest-Zweden op een half uur van Gotenburg. Ons basiskamp Gaialife is gelegen tussen twee meren en grenst aan het bos.

Verlang je er soms naar dicht bij de Aarde te zijn? Droom je van een cirkel met alleen maar vrouwen? Heb je behoefte aan alleen zijn? Volg ons naar het noorden!

Begeleiding: Lien De Coster & Tsila Piran

Data: 24-31 augustus

Prijzen: 1025 euro

Meer informatie of inschrijven? Maak graag gebruik van onderstaand formulier. 

Naam *
Naam