Sociale permacultuur

Permacultuur staat voor een manier van leven en bouwen aan een ‘permanente cultuur’. Het uitgangspunt is het besef dat alles verbonden is met elkaar en wij als mens onlosmakelijk deel uitmaken van de cyclische processen van de natuur. Dit komt sterk naar voren in de drie ethische principes die centraal staan in permacultuur: zorg voor de aarde, zorg voor de mens, en eerlijk delen.

Permacultuur is ook een ontwerpmethode. Die werd lange tijd vooral toegepast op tuinen. Het voedselbos, een eetbaar bos, is een gekend voorbeeld van een dergelijk permacultuursysteem. Intussen is er ook sociale permacultuur.  Hieruit volgen toepassingen op sociale en mondiale systemen, met onder meer succesen in persoonlijke ontwikkeling, gezondheid, gebalanceerde relaties en teams, projectontwikkeling, socio-culturele initiatieven, gemeenschapsopbouw en het scheppen van een overvloedscultuur.

Permacultuur werkt systemisch, holistisch, creatief en is oplossingsgericht. Het integreert onze voorouders en de toekomstige generaties in ons verhaal van vandaag en reikt handvaten aan om de uitdagingen van onze tijd aan te gaan. , 

DSCF34426_tn.jpg
Het is niet omdat je een platgetreden pad bewandelt dat je op de goeie weg bent.
— Permacultuur gezegde
Permacultuur in je-omslagHR.jpg

Nu te koop!

'Permacultuur in je Persoonlijke & Sociale leven' is de Nederlandse vertaling en bewerking van Looby Macnamara's 'People & Permaculture'.  

“Er is een mooie toekomst voor ons mensen weggelegd, een manier van leven die niet vervuilt, ons kracht brengt en ons toelaat de beste versie van onszelf te zijn”, aldus de auteur. Maar hoe doen we dat, hier en nu? We worden allemaal met onze eigen uitdagingen geconfronteerd en hebben onze eigen beslissingen te nemen. Hoe nemen we die, in harmonie met onszelf, de ander en de Aarde?

Bestel nu

bodensee.jpg

Denken als een ecosysteem

Hoe werkt een ecosysteem en wat kunnen we daarvan leren? Deze dag is in een introductie in een aantal van de basisprincipes en patronen van de natuur. Samen verkennen we hoe we ze kunnen toepassen in ons persoonlijke, professionele en sociale leven en dat in harmonie met onszelf, elkaar en de aarde.

Je verdiepen? Check het boek 'Permacultuur in je persoonlijke en sociale leven', de Nederlandse vertaling en bewerking van Looby Macnamara's 'People & Permaculture'. Dit boek is ook te verkrijgen op de workshop.

 

Datum: 11 maart, 10u-17u

Locatie: oostwestcentrum, Antwerpen

Prijs: 75 euro

 

Datum: 7 april, 10u-17u

Locatie: Permacultuurschool, Eetbaar Park, Den Haag

Prijs: 75 euro

Meer informatie, inschrijven of workshop aanvragen? Maak graag gebruik van onderstaand formulier. 

Naam *
Naam