Communicatie met het land

Neem deel aan de oudste dialoog ter wereld!

Sinds mensenheugenis hebben we in nauw verband en in een intieme relatie met onze natuurlijke omgeving geleefd. We kenden het land doorheen de seizoenen, waren ons bewust van de wezens met wie we onze plek deelden en waren direct afhankelijk van het land voor ons overleven en onze dagelijkse behoeftes. Deze voortdurende dialoog was als onze moedertaal. Vandaag zijn velen van ons vergeten hoe ze te spreken. Gelukkig zijn er manieren om ermee te herverbinden of onze kennis te verdiepen.

. Tijdens deze series van 'communicatie met het land' weekenden krijg je de gelegenheid je meer thuis te voelen in de natuur, je bewustzijn te vergroten en te verbinden met je dierlijke zelf. Elk weekend heeft een verschillend thema en wordt begeleid samen met een expert in het thema. Je kon jezelf onderdompelen door naar de vier weekenden te komen of deelnemen aan een of meer losse weekenden. 

De belangrijkste inspiratiebronnen zijn de kernroutines van natuurverbinding zoals ze aangeleerd worden op de Art of Mentoring en de lessen van Linda Wormhoudt over landschapsenergie en noordwest-Europese wortels.

DSCN1096.JPG
Vandaag de dag zijn we bijna uitsluitend in interactie met andere mensen en technologie die we zelf gemaakt hebben. Een hachelijke situatie gezien onze eeuwenoude wederkerigheid met het meerstemmige landschap.
— David Abram
dancing with the land.JPG

Dansen met het land

Hoe brengt het land ons in beweging en hoe bewegen we met het land? We verkennen de dans tussen verbinden met de elementen om ons heen en de innerlijke wildernis van onszelf werkelijk uitdrukken; we geven ons instinct de vrije loop en volgen het waar het ons brengt. Hoe kan dans een belichaamde expressie zijn van de diversiteit van de natuur, voorbij de concepten en conditioneringen die we meedragen? Ga mee op pad naar overgave!

Data: 11-12-13 oktober

Locatie: De Uelenspieghel, Drenthe (NL)

Begeleiding: Lien De Coster & Sabrina Hoffmann

Sabrina is een natuurverbinder en is getraind in spirituele bewegingsleer. Ze heeft de voorbije negen jaar butoh, noguchi taiso, contact-improvisatie en authentic movement gestudeerd.

Prijs: 275 euro per weekend (excl. overnachting. Je kan zelf kiezen of je graag wil kamperen of een kamer wil boeken.)

becoming mythic.JPG

Mythisch worden

In de orale culturen van natuurvolkeren maakte mythologie deel uit van het dagelijkse leven. Het diende als een manier om onszelf aan onze identiteit te herinneren, om onze omgeving te begrijpen, en om informatie van levensbelang door te geven. Dit weekend nodigt je uit om diep naar mythe en land te luisteren zodat je een aantal van haar verhalen kan oogsten en verbinden met je persoonlijke mythes.

Data: 15-16-17 november

Locatie: Uelenspieghel, Drenthe (NL)

Begeleiding: Lien De Coster & Simon Hodges

Prijs: 275 euro per weekend (excl. overnachting. Je kan zelf kiezen of je graag wil kamperen of een kamer wil boeken.)

Meer informatie of inschrijven? Maak graag gebruik van onderstaand formulier.

Naam *
Naam