Solo retreats

Home »  Solo retreats

solo1

EERSTVOLGENDE SOLO RETREATS: JUNI EN SEPTEMBER 2017

WAT IS

Bekijk het filmpje.

Een solo retreat is een hedendaagse vertaling van het oeroude ritueel van de vision quest, dat in alle hoeken van de wereld gehouden werd. Oorspronkelijk was het een overgangsritueel van jeugd naar volwassenheid. Jongeren trokken weg van hun gemeenschap op zoek naar hun visie voor dit leven, hun geschenk aan hun volk. Vandaag missen we een dergelijke rituele tijd van reflectie, wat veel mensen op een pad brengt dat niet dat van hun is. Een solo retreat kan je helpen (meer) helderheid te krijgen over wat voor jou essentieel is.

Concreet ben je alleen in de wildernis. Enkel met jezelf en de natuur als gezelschap. Je brengt vier dagen en drie nachten door op een plek die je zelf kiest. Met zo weinig mogelijk impulsen en afleiding. Zonder lezen, schrijven, muziek, wandelen, kampvuur, eten. Met niet meer dan het hoogst noodzakelijke in je rugzak. Om jezelf de kans te geven er helemaal te zijn. Je blijft letterlijk waar je bent; in je kleine arena die gevormd wordt door een cirkel van stenen, takken of ander natuurlijk materiaal dat je ter plekke vindt.

Je kan naar je soloplek trekken met een persoonlijke vraag of helemaal open en zonder verwachtingen. Misschien heb je een knoop in je leven die je graag wil ontwarren. Misschien wil je ervaren hoe het is een paar dagen je ruimte met niemand anders te delen. Misschien wil je ongestoord genieten van de natuur. Er zijn geen goeie of slechte redenen om een solo te doen. Voelen dat je het wil volstaat.

Een solo kan je op elk moment doen. Het meest geschikt zijn cruciale periodes  of sleutelmomenten in je leven. Dit kan gaan om transformatie naar volwassenheid (los van je leeftijd), een relatie loslaten, een kind krijgen, op pensioen gaan, … Met de natuur als oergids is de kans groot dat je helderheid en innerlijke kracht vindt, dat je persoonlijke ontwikkeling en je spiritualiteit een boost krijgen.

OORSPRONG

Mijn diepe dank gaat uit naar de Zweedse wildernis waar ik de bossen mocht delen met beren, wolven en talloze andere wezens tijdens mijn eerste solo retreat. Ook het geluid van de zilte oceaan dat me vergezelde op mijn tweede retreat op La Gomera zal voor altijd in mijn oren blijven klinken. De laatste jaren heb ik inspiratie en inzicht gevonden op de Art of Mentoring Gathering voor diepe natuurverbinding. Verder volg ik op dit moment een sjamanistische opleiding bij Linda Wormhoudt. Ook mijn training van de interne martial arts chi kung draagt bij aan mijn solo werk.

OVER LIEN

Lien? Ik zie drie stralende ogen boven een glimlach, een grote focus, passie en een missie. Ik denk aan kwaliteiten zoals ‘licht’, ‘gericht’, een grote sensitiviteit, bewustzijn en speelsheid. Iemand die in zichzelf rust en in de verbinding met een groter geheel. Ik ervaar je energie en aanwezigheid als erg prettig, open, uitnodigend, zuiver, respectvol en krachtig door zachtheid. Je geeft anderen alle ruimte en -tegelijk kun je duidelijk lijnen uitzetten, kaders bewaken en inspireren. Ik ben blij dat ik je heb ontmoet Lien. Cosima Scheuten, chi kung instructeur

Voor mij was de solo een reset, een wedergeboorte en een intense zuivering.  Niet alleen de solo zelf, maar vooral ook de hele omkadering ervan hebben ervoor gezorgd dat dit een onvergetelijke, magische ervaring werd.  Waar ik vòòr de solo de plaatselijke natuur als een prachtig, complex geheel ervoer, voelde ik mezelf na afloop niet-verschillend van deze natuur: ik was zelf weer een integraal deel geworden van dit prachtige geheel.  Lien belichaamde bij de begeleiding van het hele proces de vrouwelijke oerenergie – pure aardse levenskracht, één met de natuur en duidelijk volledig in haar element.  Als ik de kans had om deze ervaring nog eens over te doen, ik zou geen seconde twijfelen. Diëgo Van De Keere, deelnemer 2013

Autosave-File vom d-lab2/3 der AgfaPhoto GmbHAutosave-File vom d-lab2/3 der AgfaPhoto GmbH

Autosave-File vom d-lab2/3 der AgfaPhoto GmbH

Autosave-File vom d-lab2/3 der AgfaPhoto GmbH

Foto: Miet Van Hee

BizStudio by Sketch Themes