Schrijven

Home »  Schrijven

schrijven1

OORSPRONG

Als kind zei ik aan mijn oma dat ze nu wel mocht opstaan. Dan nam ik haar warme plek in bij opa in het grote bed en luisterde ademloos naar de avonturen van de kabouterhelden Kromneus, Langoor en Scheventand. Zij openden voor mij de poort waarachter ik de toverkunst van woorden vond. Het was het begin van mijn jacht op verhalen.

Die bracht me naar een opleiding taal-en letterkunde (Engels/Zweeds) in Gent en Stockholm en, na een extra jaar in Brussel, naar het ambacht van de journalistiek. Een stage bij Mo* Magazine  wakkerde mijn interesse voor sociale bewegingen aan, iets wat ik uitdiepte via mijn opleiding Conflict and Development. Een jaar vrijwilligerswerk voor de nieuwssite Noticias bracht me vervolgens in Latijns-Amerika. De verhalen die ik daar optekende gingen vaak over vrouwen, mensenrechten en groene thema’s, over veerkracht en diep mens-zijn. Het zijn dit soort van verhalen die ik graag de wereld in wil blijven sturen.

AANBOD

Je mag me contacteren voor opdrachten als:

  • (eind)redacteur,
  • copywriter,
  • vertaler (Engels-Nederlands)

OVER LIEN

Lien is niet alleen in de letteren geschoold, ze hanteert ook een opvallend literaire taal. De manier waarop ze woorden hanteert en zinnen creëert, getuigt van een scherpe gevoeligheid voor nuance en een grote professionaliteit.  Taal, teksten en talent, daar staat Lien garant voor.

Alma De Walsche, journalist voor MO* Magazine

Lien is een vakvrouw. Als schrijfster is ze een meester in beeldtaal en ze kan op een heel mooie en duidelijke manier zowel het technische en het gevoelsmatige weergeven. Ze is in staat om lezers door te schrijven in een meditatieve staat te krijgen. Dat is echt een kunst!

Baud Vandembemden, auteur, trainer, coach

BizStudio by Sketch Themes